Στις 2/7 πραγματοποιήθηκε το Pharma & Health Conference 2014 στο Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).

Σε αυτό το συνέδριο υπήρχε (στις 16:05) η θεματική ενότητα «e-health: Τάσεις, προοπτικές, προκλήσεις για την ανάπτυξη λύσεων ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα», όπου ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ) κλήθηκε να συμμετάσχει και να τοποθετηθεί πάνω στο επίμαχο θέμα της ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα.

Στο πάνελ αυτό μίλησαν οι ομιλητές Γιώργος Κακουλίδης, Πρόεδρος ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), Νικόλαος Κουρέντζης, Διευθυντής Ελλάδας & Κύπρου της AgfaHealthcare, Χριστίνα Παπανικολάου, ΓΓ Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Παππούς, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ και Γεώργιος Ε. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ενδεικτικά, ο κ. Κακουλίδης αναφέρθηκε στη χάραξη στρατηγικής με επίκεντρο το e-health, «υπάρχει τεχνολογία στην Ελλάδα. Μέλη μας εξάγουν πληροφοριακά συστήματα. Υπάρχει τεχνογνωσία. Πρέπει να μιλάμε για εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας και έτοιμα μοντέλα. Πρέπει να προτάξουμε τη στρατηγική μας». Ο κ. Πατούλης, τονίζοντας την αξία της συνεργασίας, δήλωσε, «η διαχείριση της ηλεκτρονικής προσπάθειας θα μας δώσει γρήγορα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΗΔΙΚΑ με το Taxisnet ώστε να υπάρχει μια κλιμάκωση χρέωσης για υγειονομικές δαπάνες. Δεν μπορεί ο άπορος να πληρώνει το ίδιο με κάποιον που έχει ένα εισόδημα». Η κα. Παπανικολάου, από τη μεριά της, επεσήμανε τα πλεονεκτήματα του νέου αυτού πεδίου, «βοηθά την πρόληψη, αλλά και δημιουργεί θέσεις εργασίας.  Η ανάπτυξης της ηλεκτρονικής υγείας προσφέρει δια-λειτουργικότητα, μειώνει κόστη και δημιουργεί ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης».

Το video του συνεδρίου

Το link του συνεδρίου

Το πρόγραμμα του συνεδρίου.